top of page
epilare definitiva.jpg

EPILARE DEFINITIVĂ CU LASER

Pielea este cel mai mare organ al corpului și este esențial să îi menținem sănătatea și frumusețea, însă, cu atât de multe activități pe care le desfășurăm zilnic, pielea noastră poate fi deseori neglijată. Acest lucru ne poate face să ne pierdem încrederea în noi înșine, motiv pentru care epilarea definitivă devine din ce în ce mai populară.

Epilarea definitivă este o procedură cosmetică ce oferă rezultate permanente și este potrivită pentru toate părțile corpului. În continuare ne-am propus să îți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru a face alegerea potrivită pentru tine. La Alqimia îți stăm permanent la dispoziție pentru orice nelămuriri așa că nu ezista să ne scrii sau să ne vizitezi în salonul nostru din Constanța.

Tratamentul de epilare definitivă oferit de noi la Alqimia presupune tratarea zonelor cu un laser diodă cu trei lungimi de undă (Alexandrite 755nm + Diodă 808nm + Nd:YAG 1064 nm) care este cea mai nouă și avansată tehnologie fiind extrem de  eficientă și care vă va ajuta să obțineți o epilare neinvazivă, nedureroasă și permanentă.


INFORMEAZĂ-TE!


IPL vs LASER diodă 808 nm vs LASER trei lungimi de undă 755 nm+808nm+1064nm:

Tehnologiile bazate pe lumină reprezintă cea mai bună modalitate de a elimina părul nedorit. Acestea sunt, în general, eficiente și sigure. În prezent, pe piață este disponibilă o gamă largă de tehnologii cum ar fi - tehnologia IPL (lumină intens pulsată), SPL și tehnologia LASER.


Aparatele IPL sunt diferite de dispozitivele cu LASER: acestea utilizează un spectru mai larg de lungimi de undă ale luminii, astfel încât lumina se împrăștie și poate ajunge nu numai la foliculii de păr, ci și la țesutul înconjurător, ceea ce înseamnă că există uneori un risc real de efecte secundare. Tot din acest motiv, sunt necesare mai multe ședințe decât în cazul procedurilor cu laser, pot crea disconfort în timpul terapiei și pot provoca arsuri minore care de obicei se vindecă rapid. Tehnologia laser funcționează într-un mod mai intens decât IPL. Fasciculului laser i se atribuie o lungime de undă specifică, cu scopul de a distruge doar foliculii de păr care sunt în contact cu unda de lumină la adâncimea respectivă. Astfel, se înlătură riscul arsurilor dacă aparatul este utilizat corect și de asemenea rezultatele vor fi mai rapide și progresiv, permanente. Trebuie amintit că în comparație cu IPL-ul, aparatele laser au un sistem de răcire mult mai performant astfel că în general nu există disconfort la tratamentul cu laser. Vorbind de lungimi de undă, este important să înțelegem și care este diferența între aparatele de epilare definitivă cu laser cu tehnologie mai veche care au o singură lungime de undă (Dioda 808 nm) și cele de ultimă generație care au trei lungimi de undă, adică pe lângă Diodă încă două (Alexandrite 755nm și Nd:YAG 1064 nm) .

Laserul Alexandrite este standardul de aur pentru epilare, cu o lungime de undă puternică și eficientă, care vizează toate culorile pielii. Această lungime de undă este eficientă pentru părul de textură fină până la medie și funcționează bine și pe tonurile mai închise ale pielii. Lungimea de undă Alexandrite 755nm este deosebit de utilă pentru a lucra în zonele cu păr cu rădăcini mai puțin adânci.

Diodele cu lungimea de undă de 810 nm sunt concepute pentru a fi utilizate în sistemele de epilare cu laser având o absorbție mai mare a energiei în foliculul pilos ceea ce face ca diodele de 810 nm să fie deosebit de potrivite pentru tipurile de piele mai închisă la culoare și de păr închis, precum și pentru zonele cu păr mai gros sau mai dens, cum ar fi barba, mâinile sau picioarele.

Lungimea de undă de 1064 nm (Nd:YAG) se caracterizează printr-o absorbție mai mică a energiei de către melanină, ceea ce o face perfectă pentru tipurile de piele mai închisă la culoare. În același timp, 1064nm oferă cea mai profundă penetrare a foliculului de păr acest lucru permițând să ajungă în zona bulbului și a papilei foliculului de păr și, prin urmare, este foarte eficientă în tratarea zonelor cu păr localizat adânc, cum ar fi scalpul, axilele și zona inghinală.

Pe scurt, față de aparatele de epilare defintivă cu IPL sau laser Diodă 810 nm, aparatul laser de epilare cu trei lungimi de undă acoperă aproape toate cele 6 foto-tipuri de piele, toate culorile și toate dimensiunile firului de păr, este mult mai sigur, confortabil și are rezultate reale susținute în timp. Spunem aproape, pentru că, chiar dacă este o tehnologie mult superioară IPL-ului sau laserului Diodă 810nm în continuare în epilarea definitivă există rezultate slabe pe foto-tipul deschis la culoare cu păr alb sau blond deschis.

În cadrul unui sondaj, clienții care au avut parte de epilare definitivă nu au putut spune ce dispozitiv a fost folosit pentru tratament și aveau cunoștințe minime despre tehnologia folosită. O parte dintre respondenți au folosit termenul IPL, dar nu au putut oferi detalii despre acesta. În general, aceștia au mers pe "încredere". Este foarte important să se cunoască cât mai multe informații despre aparat și tehnologia utilizată pentru a înțelege diferența de preț dintre centrele de înfrumusețare și rezultatele la care trebuie să te aștepți. Dacă te întrebi de ce ar trebui să plătești mai mult pentru o procedură de epilare cu un aparat performant, este bine de știut că există o diferență uriașă de preț între cel mai avansat și cel mai puțin performant aparat de epilare. Prin urmare, utilizarea profesională este necesară pentru eficacitatea tratamentului și pentru că este periculos să se utilizeze un aparat cu parametri incorecți sau care nu a fost calibrat de un profesionist. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că un aparat mai puțin eficient prezintă riscuri pentru sănătatea dumneavoastră: dureri, risc de arsuri și ineficiența tratamentului pe termen lung.

Ai vrut să știi care este diferența dintre tratamentele de epilare definitivă cu IPL și cele cu laser? Sperăm că până acum ți-am oferit o imagine de ansamblu a acestor două tipuri de tratament, dar îți recomandăm să te adresezi cosmeticianului nostru pentru mai multe detalii. Alqimia este un salon de cosmetică și înfrumusețare, care oferă o gamă largă de servicii. Dacă dorești să beneficiezi de o epilare definitivă cu un aparat laser de ultimă generație în Constanța, programează-te la telefon 0773734381.


Dacă te-ai programat e important să știi următoarele:


Precauții în folosirea tratamentului Laser Diodă cu trei lungimi de undă:


• Nu este permisă epilarea cu ceară sau aparate de epilat cu cel puțin 30 zile înainte. În seara de dinaintea ședinței zona trebuie rasă cu lama. Între ședințe se recomandă doar utilizarea lamei de ras;

• Nu este permisă utilizarea de produse cosmetice pe zona tratată cu 24 ore înainte de tratament și 2-3 zile după efectuarea tratamentului. Produsele cosmetice pot fi dar nu se limitează la: loțiuni parfumate, parfum, deodorante, uleiuri esențiale sau alte produse cosmetice ce pot determina fotosensibilitate. După epilarea zonei axilei nu este permisă aplicarea deodorantului pentru 48-72 ore;

• Nu este permisă expunerea la soare, solar și în general la raze UV 7 zile înainte și după tratament. Între ședințe este recomandată folosirea cremei de protecție solară cu SPF minim 50 pe orice zonă care se va expune;

• Nu este permisă expunerea zonei tratate la umezeală și căldură 48 ore după tratament (piscine, jacuzzi, băi, activități sportive etc.). Nu este permisă efectuarea de dușuri/băi calde și fierbinți 48 ore de la efectuarea tratamentului.

• Nu sunt permise activitățile care cauzează transpirație excesivă 3 zile după tratament;

• Nu este permis consumul de alcool timp de 24 ore dupa tratament;

• Dacă efectuați anumite tratamente, este recomandat să consultați doctorul în legătură cu fotosensibilitatea cauzată de acestea. De asemenea este obligatoriu să opriți medicația care dă fotosensibilitate cu minim 30 zile înainte de tratament sau în funcție de recomandarea doctorului, inclusiv medicația topică - creme cu retinol sau orice alți acizi chimici, retinal A sau naturistă - sunătoare etc.

• În timpul ședințelor de epilare definitivă este recomandată utilizarea de lenjeria albă. După efectuarea tratamentului este recomandat să se evite purtarea hainelor strimte pe zonele tratate.



După tratament:

• După epilarea cu laser, este posibil să simțiți o ușoară căldură. De asemenea poate apărea o ușoară înroșire a pielii, în special în jurul foliculilor, eritem care poate dispărea în cateva minute sau poate persista câteva ore;

• Recomandăm folosirea de Gel Balsamic (crema hidronutritiva și regeneratoare) imediat după tratament și câteva zile după, dacă este necesar;

• În funcție de gradul de sensibilitate al fiecăruia, sunt posibile și alte efecte adverse precum inflamare și roșeață excesivă și persistentă, umflături sau mâncărimi ale pielii în zona tratată, pustule sau cruste. Aceste efecte nu apar dacă se respectă protocolul de tratament. Folosiți crema pe bază de HIDROCORTIZON și este recomandat să anunțați cosmeticianul;

• Se hidratează corpul consumând multă apă;

• Imediat după ședințe nu veți observa nici o modificare substanțială, veți avea senzația că părul crește în continuare dar mai încet. Abia după 10-14 zile părul va începe să cadă. Dacă îl veți rade cu lama, nu veți observa etapa căderii dar veți observa goluri de păr acolo unde părul nu va mai crește;

• Este important să vă prezentați la următoarea programare conform graficului stabilit de cosmeticiană, pentru succesul și eficacitatea maximă a tratamentului.



Contraindicații în folosirea tratamentului:

• Persoanele care sunt alergice la lumină sau au alergie la soare. De asemenea persoanele care au făcut tratament în ultimele 3 luni cu substanțe foto-sensibilizante cum ar fi retinoizi, tetraciclina, sunătoare;

• Femei însărcinate;

• Persoane care suferă de diabet, boli cardiace, persoanele cu hipertensiune arterială, epilepsie și cancer de piele, persoane care au broșe sau plăcuțe metalice, stimulator cardiac.

• Persoane care suferă de boli ale țesutului conjuctiv: lupus eritematos, sclarodermie, poliartrita reumatoidă, dermatomiozită;

• Persoanele care suferă de tulburări de coagulare ale sângelui sau tratament cu anticoagulante (ex: trombostop);

• Persoanele care suferă de Vitiligo, Melasma/Cloasma, HIV/SIDA;

• Persoanele care suferă  de dermatite de contact, eczeme, psoriazis, herpes;

• Persoane care prezintă leziuni sau deteriorări ale zonei ce urmează a fi tratate sau tatuaje;

• Persoanele care și-au expus zonele corporale ce urmează a fi tratate la soare sau  solar cu cel puțin 7 zile înaintea tratamentului;

• Persoanele care au consumat recent unele alimente, medicamente fotosensibilizante sau droguri (medicamente împotriva acneei, isotretinoin, tratamente hormonale etc) ;

• Persoanele care au în zona ce urmează a fi tratatată alunițe de formă și culoare neregulată.


Întrebări frecvente:


Este epilarea definitivă cu laser cu adevărat definitivă?

Pe scurt, DA. Părul trece prin 3 etape de viață: anagenă, catagenă și telogenă. Epilarea definitivă este eficientă doar asupra firelor de păr aflate în faza anagenă, numită și faza de creștere. În faza catagenă părul se îndreaptă spre etapa de cădere, iar în faza telogenă sau de repaus firele cad și rădăcinile se regenerează. Așadar, indiferent de tehnologia și tipul de aparat folosit, epilarea definitivă nu poate distruge fire de păr încă neformate. Vestea bună este că prin mai multe ședințe chiar și părul care nu se vede la începutul tratamentului este îndepărtat în proporție de până la 95% la femei și 75% la bărbați.  Întotdeauna vor mai rămâne câteva fire de păr miniaturizate. Iată orientativ câteva procente medii de curăţare a câtorva zone mai frecvent solicitate: gambe, zona inghinală, axile 90-95%, coapse și față  50-70%.  Este important să știți că tratamentul se numește corect epilare progresiv definitivă, ceea ce înseamnă că unele persoane ar putea avea nevoie de una, două ședințe de întreținere după unul sau mai mulți ani de la aplicarea tratamentului pentru a îndepărta rădăcinile și firele neformate încă la momentul aplicării epilării. Astfel, dacă veți urma tratamentul corect , pe termen mediu cel mai probabil procentele de eliminare permanentă vor crește.


Ce zone se pot epila definitiv și de câte ședințe este nevoie?

Nu există restricții referitoare la zonă. Fiecare zonă se tratează diferit cu intensități diferite, de aceea este foarte important ca tehnicianul cu care lucrați să fie foarte bine pregătit. Sunt mulți factori care pot influența negativ numărul ședințelor printre care este bine să amintim: vârsta, sexul și diferite probleme de sănătate. În general este cunoscut că poate fi nevoie de 6 până la 12 ședințe cu 1-2 ședințe de întreținere în primii ani de la procedură, însă numărul ședințelor poate fi influențat într-o mare măsură de diferite afecțiuni care influențează activitatea hormonală a organismului. La Alqimia ne străduim să ne perfecționăm în permanență în așa fel încât să reducem numărul ședințelor pe cât posibil.


De la ce vârstă pot începe epilarea definitivă?

Este recomandat ca epilarea definitivă să se efectueze după perioada adolescenței fiind bine cunoscut că este o perioadă în care atât fetele cât și băieții trec prin dereglări și transformări hormonale. Rezultatele tratamentelor făcute la vârste fragede trebuiesc ținute sub observație și intervenit cu ședințe de completare periodic în funcție de necesitățile fiecărui pacient. La Alqimia suntem interesați în permanență de rezultatele clienților noștrii, tocmai de aceea suntem în permanentă legătură cu ei, monitorizând rezultatele periodic.


Pot apela la epilarea definitivă dacă sunt însărcinată sau alăptez?

Deși nu există studii clare care să arate că acest tip de procedură este în vreun fel periculoasă pentru femeile însărcinate sau care alăptează industria a decis să nu recomande acest tip de proceduri, mai ales datorită schimbărilor hormonale care pot apărea în timpul sarcinii. La Alqimia oferim și servicii clasice de epilare cu ceară de unică folosință, așa că nu îți face griji, vom avea în continuare grijă de tine. Știind că un tratament complet și efectuat corect poate dura între 12 și 24 luni, este recomandat să nu te apuci de tratament dacă intenționezi să rămâi însărcinată în următoarea perioadă.


Doare epilarea definitivă cu laser?

Față de tehnlogia IPL, tratamentele de epilare definitivă cu laser sunt nedureroase datorită sistemului de răcire foarte performant care produce gheață pe manipulul laser, astfel oferindu-se o senzație de rece, care atenuează aproape complet senzația de cald produsă de lumina laserului. Totuși, este bine să știți că numărul de ședințe este influențat de intensitatea cu care se lucrează, astfel, este recomandat ca intensitatea să fie stabilită la un nivel potrivit pentru zona tratată și de asemenea la un nivel la care clientul să simtă mici ciupituri, acesta fiind un semnal clar că laserul lucrează cu eficiență maximă pe zona tratată. La Alqimia tehnicianul nostru comunică permanent cu clientul astfel că încercăm să reducem numărul minim de ședințe necesar fiecărei persoane, oferindu-i în continuare un tratament plăcut, fără durere.



Pot face epilare definitivă pe piele bronzată?

Desigur! Probabil aceasta este cea mai întâlnită întrebare când vine vorba de epilare definitivă cu laser. Spre deosebire de IPL care avea tendința de a vătăma pielea închisă la culoare, tehnologia laser este total potrivită pentru orice tip de piele. Trebuie știut însă și recomandăm clienților noștrii să nu se expună la soare câteva zile înainte și după tratament, deoarece pielea suferă leziuni în timpul expunerii la raze UV, leziuni care pot fi accentuate de lumina puternică a laserului.

Are epilarea definitivă dezavantaje?

Cel mai important aspect pe care vrem să îl reții este că nu există studii medicale care să ateste dezavantaje ale epilării cu laser. Laserul este folosit în siguranță în tratarea multor afecțiuni ale pielii, cu rezultate benefice pentru pacienți. Tehnologiile moderne sunt dotate cu mecanisme sigure de funcționare și sisteme de răcire, care previn riscurile de efecte secundare ale procedurii. Chiar și așa, e bine să știi că epilarea definitivă este o procedură care necesită avizul unui profesionist. De asemenea, este recomandat ca epilarea să se facă la un centru de înfrumusețare, care solicită informații despre tine (cum ar fi afecțiuni medicale existente, tipul de piele și de păr, medicamente utilizate, etc.) astfel încât parametrii aparatului cu care se va realiza tratamentul sa fie setați pe baza acestor particularități individuale. La Alqimia, pentru a nu întâmpina niciun fel de probleme cu epilarea definitivă, își recomandăm să urmezi întocmai recomandările pre și post-procedură indicate de cosmeticianul nostru.

  • Google Places
  • Facebook
  • Instagram
  • Whatsapp

©2024 by Alqimia. Toate drepturile rezervate.

bottom of page